Tips för att välja officepaket

Ska du köpa Officepaket så står du också för en utmaning i att hitta rätt sådant. Många tänker sig att störst och dyrast är bäst. Det är också sant – men det är bäst för vissa och långt ifrån alla.

Att det finns många olika Officepaket är en följd av att Microsoft försökt skapa någonting som ska passa för de olika behov som finns. Det är bra, men det försvårar också valet.

Kort sagt: du kommer att få svårigheter i att hitta rätt Officepaket och här nedan tänkte vi försöka göra det enklare för dig att välja. Något vi gör genom att räkna upp några viktiga faktorer att grunda valet på – enligt följande:

  • Identifiera dina behov. Det viktigaste i samband med att man ska välja officepaket är att man utgår från sig själv och identifierar vilka specifika behov man har. Du som vanlig privatperson som bara använder din dator för lite spel och för att surfa kommer knappast att ha nytta av det absolut största paketet i familjen Office. Likväl så kommer du som jobbar mycket hemifrån och med saker som projektledning inte alls att klara dig mer ett mer basic paket – du måste ha extra allt och exempelvis välja Microsoft Office 2021 Professional Plus. Utgå alltid från dina behov!
  • Kompatibilitet. Du måste läsa om Officepaket och säkerställa att det val du gör är kompatibelt mot din dator. Rådfråga gärna i samband med köpet genom att chatta med personalen på den webbsida ditt köp sker från.
  • Pris. En viktig fråga givetvis, och här kan du med fördel jämföra olika priser för de officepaket du finner intressanta. Det finns väldiga skillnader mellan olika återförsäljare och i synnerhet online så kan du se en lägre prisbild.
  • Säkerhet. En extremt viktig fråga – och en stor anledning till varför man med jämna mellanrum ska uppdatera sitt Officepaket. Säkerheten är något att ta på allvar. Det sker dagligen attacker i form av virus och med skadlig kod. Ett nytt Officepaket parerar alla dessa attacker automatiskt.