Om oss

Har du funderat över hur exempelvis en renovering ska se ut från start till mål? Har du någonsin tänkt dig hur man städar en villa på bästa sätt? Kan du sätta dig in i hur en vårdnadstvist fungerar – och hur du skulle agera i en sådan situation? Den här sidan ska handla om sådana ämnen och många, många fler.

Vi som ligger bakom sidan har ett brinnande intresse av att lära oss nya saker. Vi vill veta hur saker fungerar, vad man ska tänka på och hur allt hänger ihop. Och, det vi lär oss och tar reda på ska vi dela vidare här. Detta kommer att leda till en sida som alltid hålls uppdaterad och där man aldrig riktigt kan veta vad som kommer härnäst. Lite som livet i stort.

En gemensam nämnare oss skribenter emellan är att vi samtliga lever i familjer med barn. Vi vet därför att vardagslivet kan vara svårt att få ihop. Hur ska man hinna med att arbeta, köra barnen, pendla själv, handla, laga mat, tvätta, träna, umgås med vänner och samtidigt också vara världens bästa make/maka eller mamma/pappa?

Vi upplever att många idag sätter orimliga krav på sig själv inom detta och att det i sin tur leder till en osund stress. Något som ytterligare förstärks av det faktum att vi använder sociala medier dagligen och i och med dessa får orimliga måttstockar att förhålla oss till. Hur kan vi bryta denna onda cirkel? Hur kan vi agera för att nöja oss med det vi har och inte snegla mot grannens upplevt gröna gräs? Vi ska skriva om saker som vi mår bra av: träning, bra mat, härligt umgänge och om hur man kan söka professionell hjälp om det går för långt.

Kort sagt: välkommen till en sida som handlar om allt mellan himmel och jord.