Saker att tänka på när man väljer flyttfirma i Norrköping

Ska ni flytta och funderar över vilken flyttfirma i Norrköping ni ska anlita? Priser och tjänster kan variera mellan olika flyttfirmor. Det kan var svårt att veta vilken man ska välja.

Sedan rutavdraget infördes har antalet flyttfirmor drastiskt ökat, på gott och ont. Det som är bra är att flera flyttfirmor också erbjuder andra tjänster kopplade till flytten, till exempel hjälp med att packa och skruva isär möbler, magasinering och flyttstädning. Att antalet flyttfirmor har ökat har även inneburit större konkurrens och lägre priser som följd. Det är givetvis bra, men inte alltid. En flytt kan inte vara hur billig som helst då en seriös flyttfirma måste ha råd med försäkringar, riktigt bra och trafiksäkra fordon, fast anställd personal och avtalsenliga löner.

Viktigt att flyttfirman man anlitar har försäkring

Hur mycket en flytt kostar beror på hur mycket hjälp man vill ha, hur stort bohaget är och om det finns otympliga och extra tunga möbler som kräver speciallyft. Det spelar också roll vilken våning man ska flytta från och till och om det finns hiss, likaså hur långt man ska flytta. För den som vill ha flytthjälp i Norrköping gäller det att jämföra olika flyttfirmor med varandra innan man bestämmer sig. På deras respektive hemsidor kan man se vilka flyttjänster de kan hjälpa till med, om de har kollektivavtal och väljer branschstandard. Ta in offerter från några olika flyttfirmor och jämför priser. Glöm inte att kolla villkoren och om det finns försäkringar som täcker eventuella skador på bohaget.