Nytt liv i trädgården

När det är dags att plantera in lite nytt liv i trädgården kan det vara svårt att bestämma sig för vad man ska välja. Oavsett om det handlar om blommor eller växter så finns det mycket att välja på.

Har du svårt att bestämma vad som ska planteras i din trädgård? Du är långt ifrån ensam. Det är en enorm djungel när det gäller vad man kan sätta i sin trädgård och det kan vara svårt att veta vad som passar och inte. Det bästa är om du kan prata med någon som kan det här med växtlighet och vet vad som fungerar ihop och inte. Ska du till exempel plantera in nya buskar i din trädgård kan det vara bra att prata med en expert på just sådana.

Thujor i kruka eller med rotklump

Thujor är en sådan älskad trädgårdsväxt som många väljer att sätta in i sina trädgårdar. De växer inte naturligt i vårt svenska klimat, men det finns gott om sådana att köpa. En del är odlade i krukor och en del med rot rakt ner i jord. De har lite olika egenskaper och du gör rätt i att prata med någon som kan just thujor innan du väljer sort. Väljer du att köpa thujor som har fått växa fritt och därmed har med sig rotklumpen, så är dessa ofta större och mer frodiga än de thujor som växt upp i kruka. Vilken sort som passar dig och din trädgård bäst väljer du helt enkelt själv.