Dra ner på din energianvändning

Om du vill dra ner på din energianvändning så finns det flera saker du kan göra, både i och utanför hemmet. För att mäta energianvändningen i hemmet så kan du utföra en energideklaration.

Det har nog inte undgått någon att många nu strävar efter att leva ett hållbart liv, och att en sak du kan göra är att dra ner på din energianvändning. Du kan till exempel satsa på en miljövänligare bil om du bor på landsbygden och måste köra bil, eller så kan du utnyttja kollektivtrafiken och på så sätt spara energi. En annan sak du skulle kunna göra är att se över din kost och lägga om den till en mer växtbaserad kost eftersom köttproduktionen drar mycket energi.

Hur ser din energianvändning ut i ditt hem?

Om du funderar på hur mycket energi du gör av med i ditt hem och var dina energitjuvar finns, så kan du på ett smidigt sätt ta reda på det genom en energideklaration. En energideklaration mäter användningen av energi i ditt hus och du kan även se var det kanske går åt onödigt mycket energi. Ett exempel på en energitjuv är dåligt tätade fönster, för när det inte finns en ordentlig tätning så kommer värmen i huset sippra rakt ut och det är ju väldigt onödigt. Men det är lätt att åtgärda om du sätter i nya tätningslister i dina fönster. Med en genomförd energideklaration så kommer du veta hur du kan ta fast eventuella energitjuvar och leva lite mer hållbart. Mer om energideklaration på denna sida: energideklarationgöteborg.se