Det är aldrig för sent att ta körkort

Om man inte tar körkortet som ung kan det vara lätt att det inte blir av senare heller. Men om man landar i att man ändå vill ta det där körkortet kan en intensivkurs vara ett bra alternativ.

Om man redan har skjutit länge på att ta körkort kanske det inte riktigt funkar att sprida ut utbildningen under en längre tid. Då kan det vara ett bra alternativ att gå en intensivkurs istället. Under en intensivkurs får man alla nödvändiga delar av körkortsutbildningen, men under kortare tid. En sådan intensivkurs kan vara till exempel under tio dagar, men beroende på förkunskaper kan det ta olika lång tid. Kanske har man ändå övningskört en del tidigare, och då kan det gå ännu fortare.

Man kan åka till en annan ort för att ta körkort

Intensivkurser erbjuds på en mängd olika trafikskolor över hela landet. På vissa trafikskolor finns även möjligheten att bo på internat, vilket är praktiskt om man inte bor på orten. En fördel med att inte ta sitt körkort på hemorten är att man kan lägga mer fokus på körkortet. Detta kan vara extra viktigt om man är mitt i livet och kanske har jobb och familj att tänka på. Att då försöka fixa körkortet mitt i vardagen kan ju innebära att man blir lite splittrad i tanken. Men om man istället reser iväg ett par veckor till en annan ort kan det förhoppningsvis bli lättare att hålla fokus både på körlektioner och på teoristudier. Läs mer om intensivkurser på denna sida: https://ntssmedjebacken.se/