Det kan behövas en målare innan bostadsförsäljning i Stockholm

Om man har starka färger på väggarna och ska sälja bostaden i Stockholm så kan det vara klokt att anlita en målare som ändrar till mer neutrala kulörer.

Det var mycket att fixa med innan Kajsa skulle flytta. Mäklaren hade tagit med sin konsult på homestyling när han skulle titta på lägenheten och värdera den. Stylisten bidrog med sina tips om hur utgångspriset på bostaden kunde höjas upp. Det handlade mycket om att plocka bort allt som gav ett väldigt överlastat eller personligt intryck. Neutralt och sparsmakat var ledorden.

Och så var det det där med väggarna förstås. När Kajsa hade flyttat in, för några år sedan, hade hon gjort om och dragit på rejält med färger och fondväggar. Hon hade då tagit hjälp av sin pappa som hade målerifirma i Stockholm. Han hade varit trött på att bara måla vitt, och hade peppat henne till att inte vara feg i sina färgval.

Pappa målare fick komma igen

Med tiden hade Kajsa dock börjat tröttna lite på att ha så starka färger i alla rum. Fast hon hade varken velat besvära pappan igen eller säga till honom att hon ångrat att hon följt hans råd.

Stylisten föreslog nu att de skulle ta dit en målerifirma som kunde måla om allt i mer neutrala färger. Fast det kunde ju knappast Kajsa göra. Hon kunde inte ge jobb till hennes pappas konkurrenter. Det var bara att bita i det sura äpplet och be pappan komma igen. Nu kunde hon i alla fall skylla på stylisten och dennes råd.