Asbestsanering i Stockholm utförs med rätt utrustning, utbildad personal och säkra rutiner. Åtgärden skyddar mot risker vid rivning och renovering. Läs här.
Asbestsanering kräver yrkeskunnande, rätt utrustning och noggranna skyddsrutiner. Asbest finns fortfarande kvar i många äldre byggnader och utgör en betydande hälsorisk om materialet störs vid renovering eller rivning. Därför har seriösa saneringsföretag utvecklat avancerade rutiner som innebär att såväl personal som omgivning skyddas mot det farliga dammet.
Vanligtvis inleds arbetet med noggrann planering där riskerna utvärderas och saneringsområdet spärras av. Under själva arbetet använder man specialmaskiner, till exempel kraftfulla dammsugare och luftrenare, för att samla upp asbestpartiklar på ett effektivt sätt. Allt avfall ska hanteras som farligt gods och transporteras till en plats för korrekt destruktion. Att utföra säker asbestsanering i Stockholm är en självklarhet för utbildad personal som följer lagkrav och rekommendationer från Arbetsmiljöverket.
Asbestsanering enligt lagar och rutiner
Svensk lag är mycket strikt när det gäller hanteringen av asbest och hur arbetet planeras och utförs. För att ett saneringsarbete ska anses säkert måste arbetsgivaren anmäla det till Arbetsmiljöverket, och personalen ska ha genomgått särskild utbildning. Utrustning som engångsoveraller, andningsskydd och dubbla avspärrningar används alltid. Vanligtvis utför man saneringen så störningsfritt som möjligt för närliggande verksamheter, men sanering på nätter och helger kan också förekomma.
I Stockholm utförs hundratals asbestsaneringar årligen, något som ger värdefull erfarenhet.. Saneringsföretag har rutiner för att snabbt och effektivt kunna avskilja och rengöra riskområden och samtidigt minimera risken för spridning av partiklar. Erfarenhet från bygg- och industrisektorn gör att utförare kan hantera allt från små rivningsarbeten till omfattande renoveringsprojekt – alltid i enlighet med gällande föreskrifter och säkerhetskrav.